LLL (Paris Version)

Om de Liesbet Lifestyle Lounge eens wat meer in de kijker te zetten, heb ik de restaurantjes, bars, winkeltjes, musea en andere culturele hotspots van Parijs in rubrieken opgedeeld en op een kaart gezet. Uiteraard ga ik niet dieper in op de gekende monumenten, restaurants of plaatsen. Dat zou ons veel te ver leiden, ik lijst vooral de zaken op die mij hebben aangesproken, die mij zijn bijgebleven, die ik zou aanraden.

Enjoy!

 

Restaurantjes in Parijs

El Chuncho, Mexicaans, 6e arrondissement (Odéon, Quartier Latin): laten we beginnen met een persoonlijke favorietje. De Mexicaan aan de Cour de Commerce.

Les rois de la frite, Belgisch, 5e arrondissement (Panthéon, Jardin de Luxembourg …):  genoeg van de escargots, baguettes, crème brûlée? Dan kan je hier altijd een puntzakje friet ophalen met bijhorende snacks.

Crêpes à gogo, Frans, 5e arrondissement (Panthéon, Jardin de Luxembourg): honger en zin in een Crêpe salée of Sucrée of een heerlijke Appelcrumble, stop hier dan even.

Oki. Japans, 1e arrondissement (Les Halles, Rue de Rivoli …): al die croque-monsieurs, andouillettes, fondues en crème brulées beu (hoewel het moeilijk is om die laatste beu te worden) en zin om na een klein spektakel iets lekkers op je bord te krijgen. Reserveer dan een plaatsje rond de teppanyakiplaat bij Oki.

The Tea Caddy, Brits, 5e arrondissement (Quartier Latin): scones, afternoon tea en andere Britse lekkernijen. Een tearoom met lovende reviews on the web. Ik ben er iets té kort geweest om het helemaal te reviewen, dus mocht je er vóór mij geraken, laat mij dan weten hoe het was.

The Frog, Brits, onder andere 13e arrondissement (Bibliothèque François Mittérrand): zoek je een Britse pub, Britse gezelligheid, Britse pints en lagers en wat Britse lectuur, dan kan je in één van de pubs van deze keten terecht.

Le dernier bar avant la fin du monde. 3e arrondissement (Hôtel de Ville): al die gewone typische bars beu, spring dan even binnen in de origineel ingeklede “geek bar” van Parijs.

Comme chez Maman, Belgisch-Frans, 17e arrondissement (Batignolles):  een lekker en betaalbaar restaurant, niet echt in het centrum van Parijs, maar in een typische wijk (Batignolles), met een echte Belg achter de fornuizen.

Toffe winkeltjes in Parijs

Shakespeare and Company, 5e arrondissement: in Parijs en wil je de anglofiel in jou wat sussen, noteer dan alvast Shakespeare & Company in je zakagenda. Een boekhandel waarvan de history teruggaat tot begin 20e eeuw en waar Ezra Pound, Ernest Hemingway, James Joyce op regelmatige wijze de deur openduwden.

Au Vieux Campeur, 6e arrondissement:  perfect om die onuitspreekbare drang om outdoormateriaal te kopen (omdat je daarna nog even gaat klimmen in Fontainebleau of omdat je nog haken nodig hebt voor je tent) te sussen.

Diwali, keten dus overal: ben je op zoek naar een origineel cadeau, een foulard of eens “andere juwelen”: loop dan niet voorbij Diwali.

– Leuke winkeltjes met kruiden, chocolade of gewoon omdat het er gezellig uit ziet:

Un dimanche à Paris     Première Pression de Provence

Chocolaterie Larnicol

– Impressie van Cour du Commerce Saint André.

– Een origineel shopadresje is de Kilo Shop, waar je je kleren per kilo aankoopt.

Cultuur in Parijs

Musée du Quai Branly, 7e arrondissement (Eiffeltoren): een modern museum waar je andere culturen kan ontdekken en te weten komt hoe ze bepaalde rituelen beleven op een ander continent. Gratis elke eerste zondag van de maand.

Gratis, gratuit en for free, beetje overal: een handige site waar musea die gratis toegankelijk zijn (onder voorwaarden uiteraard ) staan opgelijst.

Cruises op de Parijse kanalen, 19e arrondissement (Géode & Canal Saint-Martin): het is eens iets anders dan de typische Bateaux-Mouches en leid je langs andere delen van Parijs.

Musée de la Paléontologie, 13e arrondissement (Jardin des Plantes): skeletten, fossielen en beenderen van dinosaurussen tot mieren.

Indische tempel, 10e arrondissement (Gare du Nord): de Indische tempel in de Indische buurt.

Mosquée de Paris, 13e arrondissement (Jardin des Plantes): stap de poort binnen, installeer je in de patio of in het oosterse restaurant en bestel een heerlijke appelthee. En geniet.

Institut du Monde Arabe, 5e arrondissement (Jardin des Plantes & Ile Saint Louis): een museum met kunst uit de Arabische wereld, dat enorm de moeite waard is voor de permanente en de tijdelijke tentoonstellingen en voor het zicht op Parijs.

Tour Montparnasse, 15e arrondissement: bevindt zich iets buiten het toeristische centrum, maar is een metrostopje waard. Eens de supersnelle lift je naar boven heeft gebracht, kan je genieten van een prachtig zicht op Parijs (enorm de moeite bij valavond).

Jardin Tino Rossi, 5e arrondissement (IMA): park dat fungeert als openluchtmuseum van moderne beelden.

Tofjes in Parijs

Piscine Josephine Baker13e arrondissement (BNF): zin om de Seine al zwemmend te beleven, maar geen zin om er in te springen? Neem dan je badspullen onder de arm en begeef je naar dit zwembad op een boogscheut van de Bibliothèque Nationale de France. Je zwemt er met zicht op de Seine in het binnen- of buitenzwembad en kan er ook genieten van een sauna.

Advertisements

2 thoughts on “LLL (Paris Version)

  1. Pingback: Nieuw – Nouveau – Neu – New | Liesbet à Paris

  2. Pingback: Paasblog en paasbezoek | Liesbet à Paris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s