Guides (touristic, medical …)

World Customs & Cultures

Beschrijving

Ben je op wereldreis en raak je het noorden kwijt tussen alle lokale gebruiken, dan kan deze app je wel uit de nood helpen. Je krijgt uitgebreide informatie over de gewoontes en culturen per land, je leert hoeveel afstand je moet houden, of oogcontact gewenst is …

Met deze app kan je je verdiepen in Begroetingen, Persoonlijke ruimte, Oogcontact, Gender issues, ‘Gestures’, Taboes, Wetten & Orde

Toepasbaar:                      Apple

Prijs:                                     Gratis

Beschikbaarheid:            Niet offline

SAS Survival Guide: Digitale survivalgids

Beschrijving

Op survivaltocht? Gewoon verdwaald in eigen land? Of gewoon zin om je overlevingskennis wat bij te spijkeren? Dan kan deze app waarschijnlijk helpen. Het wereldberoemde boek is gegoten in een applicatie met handleidingen met foto’s, video’s en tekst. Eén van de vele handigheidjes is het morseprogramma. Tik een bericht in op het scherm, druk op verzenden en het scherm licht op in morse.

Toepasbaar:                      Apple, Android

Prijs:                                     Gratis (minder uitgebreid) of € 4,99

Beschikbaarheid:            Niet offline

Pollen Info

De winter ligt achter ons, de meesten zijn dan ook blij dat ze de zakdoeken kunnen opbergen en de dagen met verkoudheden, verstopte neuzen en tranende ogen achter zich laten. De bomen beginnen te bloeien en brengen weer de nodige kleur in het landschap. Je staat op, ademt eens goed in, krijgt zin om te fietsen en even later te picknicken onder een boom! Leve de lente! Helaas niet voor iedereen. Heel wat hooikoortspatiënten kijken op tegen een periode van tranende ogen, niesbuien en vermoeidheid. De app Pollen Info speelt daarop in door de plaatselijke concentratie pollen in de lucht weer te geven. Om nog beter te kunnen anticiperen op wat er de komende dagen in de lucht hangt, toont de app de verwachte concentratie pollen voor de 5 volgende dagen. Bij het opstarten van de applicatie, kan je de steden aanduiden die in jouw buurt liggen en aangeven voor welke pollen je allergisch bent.

Toepasbaar:                      Apple, Android

Prijs:                                    Gratis

Beschikbaarheid:            Niet offline

Toepasbaar:                      Apple, Android

Prijs:                                   Gratis

Beschikbaarheid:            Offline

Hulp op zak

“Hulp op zak” is een handige app om medische informatie per land te verkrijgen (welke inentingen zijn er verplicht of handig), maar ook om je toch iets uit de slag te trekken in een land. Hoe verduidelijk je aan een Spaanse dokter dat je buikgriep hebt, aan de Poolse verpleegster dat je vreest een blaasontsteking te hebben? De app geeft je de kans om je symptomen en medische problemen in 8 talen uit te leggen (Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Turks, Russisch en Pools). De applicatie is opgedeeld in 4 tabbladen: info per land, medisch az, woordenboek en alarmcentrale*.

*Dit is een Nederlandse applicatie dus de telefoonnummers die in de rubriek “alarmcentrale” worden vermeld, zijn uiteraard niet van toepassing voor België.

Toepasbaar:                      Apple, Android

Prijs:                                   Gratis

Beschikbaarheid:           Offline

Augmented Reality in Belgium

Een handige applicatie voor iedereen met een smartphone en toegang tot internet. Deze app maakt gebruik van augmented reality (AR) waarbij aan een beeld van de werkelijkheid elementen worden toegevoegd door een computer waardoor je extra informatie over de omgeving kan opsnorren.

Met de gratis app “OntdekVlaanderenNu” heb je meer dan 28 000 toeristische hotspots in Vlaanderen en Brussel: restaurants en cafés, fiets- en wandelideetjes, uitgaans- en ontspanningsmogelijkheden … Als je niet weet wat doen, of je wil laten verrassen, dan is deze app zeker het proberen waard. Daarenboven worden de gegevens dagelijks bijgewerkt.

Hoe ga je te werk?

  1. Surf met je smartphone naar m.layar.com en download de Layar app
  2. Selecteer de OntdekVlaanderenNu laag
  3. Kies wat je wilt vinden en selecteer de straal waarbinnen je wilt zoeken
  4. Maak met de camera van je smartphone een scan van je omgeving. De pictogrammen die op je scherm verschijnen duiden de plaats(en) aan die je zoekt.
  5. Klik op het gewenste pictogram. Je smartphone toont je de kortste weg!

Op deze site vind je er alvast meer informatie over: http://www.vlaanderen-vakantieland.be/in-de-kijker/voluit/verrijk-je-bezoek/ en hier kan je de app downloaden : http://app.lk/getlayar?e=~aCludZllpVm&x=

Tripadvisor

De app van Tripadvisor volgt netjes de gelijknamige website, uiteraard op app-formaat. Geef in de zoekrobot je zoektermen in (bestemming, hotel, een activiteit …) en de resultaten rollen er netjes uit: activiteiten, hotels en restaurants in de buurt, vluchten … En om helemaal in de reissfeer te komen, kan je door gebruikers opgeladen foto’s bekijken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s